Προφίλ

Λιγα λογια για εμας

Ο

Αθλητισμός είναι και ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος σε μεγάλο βαθμό αντικατοπτρίζει την ίδια την κοινωνία και τον πολιτισμό της μέσα στην όποια αναπτύσσεται.

Η αγάπη για το ποδόσφαιρο ήταν η αφορμή για την δημιουργία της ακαδημία μας η όποια ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2014. Στόχος της είναι να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν σωστά τους κανόνες του ποδοσφαίρου και να καταλάβουν ότι πρέπει να το αντιμετωπίζουν κυρίως ως παιχνίδι και διασκέδαση!

Παράλληλα, Ο αθλητισμός είναι επίσης και ένα σημαντικό στοιχείο κοινωνικής ψυχαγωγίας, όχι μόνο για αυτούς που αθλούνται αλλά και για αυτούς που τους παρακολουθούν, το κοινό, οι φίλαθλοι.

Ευαισθησία100%

Κοινωνική ευαισθησία

Μια άλλη σημαντική σημασία του αθλητισμού στην κοινωνία είναι η συμβολή του στο να ευαισθητοποιήσει τους νέους και τις νέες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, αποτρέποντας τους να πέσουν σε καταστροφικές “ασχολίες” της σημερινής εποχής.

Ο αθλητισμός είναι με απλά λόγια όχι μόνο ζήτημα παιδείας και ψυχοσωματικής ανάπτυξης αλλά και ένα κοινωνικό αγαθό κάθε ανθρώπου. Ας μην ξεχνούμε ότι ο οργανωμένος αθλητισμός, και γενικά ο υγιής αθλητισμός εναντιώνεται και στην βία κάτι το οποίο είναι σημαντικό για μια κοινωνία, ειδικά στην σημερινή εποχή μας όπου έχουμε αύξηση της βίας σε πολλά επίπεδα.

Μέσα από τον αθλητισμό διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του παιδιού και παράλληλα προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τις ήττες και τις νίκες της ζωής του. Μη διστάσετε να παροτρύνετε το παιδί σας να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

Ίσως να μην γίνει ποτέ πρωταθλητής. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα αποκτήσει χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον. Η εξέλιξη δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, αφορά την μαθητική τους εξέλιξη αλλά και την συνεχή προσπάθεια εξέλιξης της προσωπικότητας τους, πρέπει να μάθουν να τα έχουν σαν πρώτους στόχους και έπειτα να ακολουθεί το ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά με την χρήση μεθόδων που προάγουν την κοινωνικοποίηση και το ομαδικό πνεύμα καθώς και την ισορροπία μεταξύ της ανάπτυξης του σώματος και του πνεύματος.

Ιδρυτές της ακαδημίας μας είναι Ντενικαρος Κωσταντινος, Στεφανίδης Παρασκευάς, Ουζουνίδης Παναγιώτης οι οποίοι είναι παλιοί, έμπειροι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με γνώση στον χώρο του επαγγελματικού κ ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Στόχος της ακαδημίας μας είναι και θα είναι η παροχή υπηρεσιών με γνώμονα την ποδοσφαιρική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Προτεραιότητα στον σύλλογό μας έχουν τα παιδιά. Η διαμόρφωση του χαρακτήρα τους μέσα στην κρίση αξιών που περνάμε, αποτελεί το στοίχημα προπονητών και υπευθύνων της Αcademica FC14. Και όταν αυτό επιτυγχάνεται σε συνάρτηση με την ποδοσφαιρική ανάπτυξη, τότε θεωρούμε πως το έργο μας έχει επιτευχθεί.

Academica FC

Όλα αυτά με την χρήση μεθόδων που προάγουν την κοινωνικοποίηση και το ομαδικό πνεύμα.
Επικοινωνησε μαζι μας